TAPAHTUU BOTANIALLA

ELOKUU 2020

BIOMI -LASITAIDENÄYTTELY 1.-30.8.2020

"Biomi on laaja-alainen eloyhteisö, jossa kokonaisuus muodostuu eliöiden ja niiden ympäristön yhteisvaikutuksesta." Lasinpuhaltaja, taiteilija Alma Jantusen näyttely Botaniassa lainaa muotoja kasvimaailmasta ja ympäristöstä. Maalauksellisista sulatustöistä löytyy maisemia, vesiaiheita ja luonnonmuotoja. Veistokselliset kaktukset, kukat ja bonsaipuut pääsevät Botaniassa esille oikeiden kasvien joukkoon.

Lasimaailmassa tuotannon sivussa syntyy jätelasia, lasiroskaa. Silläkin on käyttöä, eikä ainoastaan rakentamisen eristemateriaaleissa. Jätelasista sulattamalla muovautuu jännittäviä taideteoksia, joissa sirpaleet sulautuvat toisiinsa muodostaen yllätyksellisiä värejä ja kuvioita.

Lasinpuhaltaja, lasitaiteilija Alma Jantunen työskentelee Nuutajärven lasikylässä, Urjalassa. 25 vuotta lasinpuhaltajana on tehnyt materiaalista tutun, mutta aina löytyy uusia haasteita. Erilaiset lasinvalmistuksen tekniikat, kuten jätelasin sulatus, avaavat työskentelyyn uusia polkuja.

Näyttely Botaniassa on Alma Jantusen pitkäaikainen unelma, sillä yliopistolliset puutarhat ja kasvihuoneet ovat aina matkailukohteena jos sellaisia Suomessa tai ulkomailla kulkiessa löytyy.

Kaikki näyttelyn teokset ovat myynnissä. Lisätietoja: Taiteilija Alma Jantunen alma.jantunen@lasisirkus.fi / +358 40 833 2446

OPASTUKSET

Aloitamme paljon kysytyt opastukset jälleen! Opastuksia tehdään ulkopuutarhassa sekä kasvihuoneissa, ja koronan vuoksi kumpaankiin on erilaiset ohjeistukset.

Opastus kasvihuoneissa: max 5 henkilöä, jotta turvavälit on mahdollista pitää. Kerrotaan kasvihuoneen tärkeimmistä kasveista. Opastuksia pidetään aukioloaikoina ja se tulee varata etukäteen varaukset@botania.fi

Hinta 25€ / henkilö ja se sisältää pääsylipun sekä opastuksen. Mikäli sinulla on Botania-kortti, opastuksen hinta on 10€.

Opastus ulkopuutarhassa: max 10 henkilöä, jotta turvavälit on mahdollista pitää. Kerrotaan ulkopuutarhassa etukäteen valitusta alueesta. Opastuksia ulkopuutarhassa pidetään la klo 12, poikkeuksena 20.6.20 jolloin olemme kiinni. Kun siirrymme joka päiväiseen aukioloaikaan, opastuksia ma-ke-la klo 12. Opastuksiin tulee ilmoittautua etukäteen varaukset@botania.fi

Hinta 25€ / henkilö ja se sisältää pääsylipun sekä opastuksen. Mikäli sinulla on Botania-kortti, opastuksen hinta on 10€.  

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

VESSA ON TUOLLAPÄIN - TEATTERIESITYS 14.8.2020 KLO 18

Ihmisen Teatterin tuorein produktio on japanilaisen Minoru Betsuyakun omalaatuinen pienimuotoinen komedia Vessa on tuollapäin, kahden näyttelijän ja hienoviritteisen tulkinnan esitys. Tämä absurdi komedia kertoo omalaatuisen tarinan käymäläopastuksesta ja alaan liittyvistä liiketoiminnallisista haasteista. Teos tarjoaa terävää dialogia, näkökulmaa ihmisten erilaisuuteen sekä välähdyksiä sokeasta optimismista ja auttamisenhalusta.

Esitys on ulkona Botanian japanilaisessa puutarhassa. Esityksen kesto on 1h ja se on pääsymaksuton. Esitystä ei suositella alle 13-vuotiaille.

Tervetuloa!

Työryhmä: Helmi Linnosmaa, Toni Riihiluoma, Tuire Hindikka, Pirkko Kurikka


JOOGAA BOTANIALLA

Aloittelijalle ja kokeneelle sopivaa joogaa ulkopuutarhassa. Jooga vahvistaa kehoa, lisää liikkuvuutta, rentouttaa ja parantaa yleistä hyvinvointiasi. 

Ota oma joogamatto sekä muut välineet mitä koet tarvitsevasi mukana. Vetäjällä on tarvittaessa lainata matto ja palikat. Ohjaajana toimii Joni Leminen. Tuntien sisältö vaihtelee ja toiveita otetaan vastaan. Ilmoittautuminen aina edellisenä päivänä klo 14 mennessä.

Seuraavat tunnit ovat:                                                                             päivitetään myöhemmin


Hinta 20€ / henkilö                                                                      Botania korttilaisille 10€ / henkilö.                                             Mukaan mahtuu aina max 6 henk.

Ilmoittautudu: varaukset@botania.fi

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.