TAPAHTUMAPUUTARHA

Puutarha täynnä elämyksiä!

Olemme avoinna Pe-La 12:00-21:00, Su 12:00-18

Visual Fest 2021    25.11.-28.11.

Kansainvälinen visuaalisen taiteen festivaali Botanian ulkopuutarhassa - Pysähdy, vaikutu, liikutu, ja matkusta hetkeksi arjen yläpuolelle!

www.visualfestival.fi

Koe talven taikamaailma ja ihastele jääperhosia!


Talvipäivä, eikä mitään tekemistä? 

Botanian ulkopuutarha muuttuu taas talvipuutarhaksi!

Tapahtumapuutarha Botanian ulkopuutarha muuttuu tänäkin vuonna talvipuutarhaksi ja jääperhosten maaksi. Kasvattamon tunnelmavalaistu jääveistosnäyttely, Jääperhosia, kutsuu sinut ihastelemaan kansainvälistä jäänveistotaidetta. Talvipuutarhan alue tarjoaa mahdollisuuden nauttia elämyksistä, ulkoilusta ja kulttuurista yhtäaikaisesti.

Talvipuutarha ja jääveistosnäyttely olivat avoinna yleisölle ensimmäisen kerran 27.12. klo 18, jolloin kävijöille tarjoutui mahdollisuus nähdä jäänveistäjiä työssään ja tutustua teosten valmistumisprosessiin.

Valmiit veistokset ovat ihailtavissa 14.3. saakka.

Botanian talvipuutarha on avoinna:

 27.12.2021-10.1.2022 päivittäin Klo: 14-20 ja 

16.1.2021-14.3.2021 

pe: 15-22

la-su klo 12-20.

Talvipuutarha pähkinänkuoressa:

Tunnelmavalaistu kävely/potkurireitti 

Luistelumahdollisuus 

Koko puutarhan alueen kattava tunnelmavalaisu ja äänimaisema

Jääveistonsäyttely Jääperhosia

Kahvila 

Sisäkasvihuoneet avoinna yleisölle

Lumiliukumäkiä (liukurit talon puolesta)Kiitos Visual Festival 2020!

"Tasapaksun arjen keskellä tarvitsemme hetkiä arjen yläpuolella"

Mistä tietää, että on oikeilla jäljillä? Milloin tietää, että on kulkemassa oikeaan suuntaan? Kuinka voi varmistua siitä, että tehdyt päätökset ovat olleet oikeita? Mistä tietää, että on onnistunut?

Tämän vuoden Visual Festival on ollut meille tekijöille melkoinen matka. Tapahtumaa tehdään, jotta voisimme tarjota ihan jokaiselle mahdollisuuden kokea, pysähtyä, vaikuttua ja saada elämyksiä, iloa ja vastapainoa. Mitä ankeammaksi arkemme käy, ja mitä suuremman epävarmuuden keskellä joudumme elämään, sen tärkeämpänä pidämme sitä, että voimme tarjota pienen hetken arjen yläpuolella. Ehkä voimme omalla toiminnallamme jopa mahdollistaa uusia näkymiä ja tilaisuuksia nähdä, ja ajatella toisin. 

Tämän vuoden Visual Festivaaleilla vieraili neljän päivän aikana n. 2000 kävijää. Olemme vastaanottaneet teiltä palautetta, joka on vahvistanut ajatuksiamme siitä, että olemme toimineet oikein. Kiitos ihan jokaiselle ihanista sanoista, tykkäyksistä, kommenteista, ja hymyilevistä silmistä maskien takana.Olemme olleet otettuja siitä, että osoititte saapumisellanne luottamusta tapahtuman järjestäjiä, meitä, kohtaan. Mutta turvallista tapahtumaa emme voi yksin tehdä, sen teitte te.

Näimme koko tapahtuma-ajan maskeilla peitettyjä kasvoja, kaverin huomioimista, ja käsidesin ahkeraa käyttöä.Erityisen otettuja olemme siitä, että tänään sunnuntaina jaksoitte odottaa, joustaa, ymmärtää ja jakaa iloista mieltä myös muille odottajille.

Tämä tapahtuma ei olisi tietenkään ollut mahdollinen ilman taiteilijoitamme. Kiitos Ivo Schoofs, Alexander Reichstein, Jouni Väänänen, Emma Salokoski, Veli-Matti Timoskainen, Antti Kulmala, Kari Alonen ja Samuli Alonen. Tapahtuma ei synny myöskään ilman tekniikkaa, roudausta, asiakaspalvelua, keittiötä, video-ja valokuvausta, viestintää ja jokapaikan höyläämistä. 

Kiitos yhteistyöstä ja tukemisesta Joensuun kaupunki.

Botania hiljenee nyt hetkeksi, mutta toivottavasti tapaamme seuraavan kerran Uuden Vuoden aattona, 31.12.2020 Jääperhosia jääveistosnäyttelyn yhteydessä. 

Kiitos!

Visual Festivaalin tiimi